Speltips odds

speltips oddsNär man börjar ägna sig åt sportsbetting är det vanligt att man satsar pengar lite hipp som happ som andan faller på. Man spelar på de matcher och event som får mest uppmärksamhet i media för tillfället, eller så stödspelar för att visa sin support för det lag man hejar på.

Om man vill börjar spela lite mer seriöst och kanske satsa lite högre belopp bör man dock tillgripa en annan taktik, eftersom sportsbetting är en hobby där man kan skaffa sig ett övertag genom att vara påläst och kunnig.

Fokusera ditt spelande

Att vara påläst och kunnig inom massor av olika sporter och ligor är extremt tids- och energikrävande, och man bör därför välja ut ett litet avgränsat område att fokusera på istället. Att hålla koll på vad som händer i La Liga är betydligt enklare än att försöka hålla kolla på massor av olika fotbollsligor + internationella matcher + diverse andra sporter än fotboll. När man under en längre period har gått plus på att spela på La Liga kan man, om man har tid och möjlighet, gradvis utöka sitt område.

När du börjar samla in information om det område du valt ut, begränsa dig inte till någon viss källa eller typ av källa, utan leta information var helst den kan tänkas befinna sig. Om du bara läser kvällstidningarnas sportbilagor och de stora bettingbloggarna kommer du att sitta med exakt samma information som tusentals andra spelare vilket inte ger dig något övertag alls. Den hängivne bettaren kan nosa upp och kritiskt värdera information var helst den råkar dyka upp, oavsett om det handlar om utländska tidningar, vanliga nyheter, Twitter, Facebook, privata bloggar, podradio, supportersajter på nätet, diskussionsforum eller något helt annat. Det gäller att vara en kritisk konsument och sedan korrekt kunna gallra i och analysera den information man inhämtat. På Spelaspel.se hittar du Sveriges bästa speltips från kunniga skribenter och spelbloggar. Där kan du samla på dig väldigt mycket information och statistik.

Spela sunt och förnuftigt

Sist men inte minst kommer ett av våra allra viktigaste speltips: jaga inte förluster och spela aldrig för pengar du inte har råd att förlora. Sportsbetting ska vara roligt och spännande, inte någonting som ger ångest och oro. Sätt upp en spelbudget och håll dig till den, så slipper du gräma dig över förluster och kan istället koncentrera dig på att njuta av den roliga och utvecklande hobby som betting kan vara för den som spelar inom ramen för vad ekonomin tål.

Ett bra speltips för bankrullehantering är att ha ett separat bankkonto som enbart används för spel. För endast över pengar till kontot som du har råd med att förlora, och se dem som förlorade så snart de kommer in på kontot. Vinner du är det en rolig överraskning, förlorar du så gör det ingenting för det var ändå bara nöjespengar på kontot. Börjar man däremot spela för pengar man inte har råd att förlora hamnar man lätt i en ond cirkel där man jagar förluster, och en bettare under psykisk press fattar ofta dåliga beslut. Man kan till exempel lockas till att göra enorma högrisksatsningar istället för att göra flera små lågrisksatsningar som objektivt sett hade varit bättre i den aktuella situationen.